Isoleren en geld overhouden voor je Ducati

Besparen met isolatie

Kruipruimte isolatie is een methode van isoleren die plaatsvindt in de kruipruimte van de woning. Een kruipruimte is de ruimte onder de woning waar zich vaak de leidingen en riolering van uw woning bevinden. De kruipruimte is vaak te bereiken door een luik bij de voordeur van de woning. De kruipruimte kan isolatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd namelijk als bodemisolatie of vloerisolatie.

Bodemisolatie is een methode van isoleren waarbij het isolerende product op de grond van de kruipruimte wordt aangebracht.

De isolatie op de bodem van de kruipruimte zorgt ervoor dat er minder verdamping plaatsvindt in de kruipruimte. Doordat er weinig tot geen verdamping plaatsvindt wordt de kruipruimte droger wat u binnenshuis merkt door warmere voeten en een beter klimaat.

Bodemisolatie heeft veel voordelen. Het is namelijk in onbereikbare kruipruimtes nog mogelijk deze isolatiemaatregel toe te passen. Dus heeft de woning geen toegangsluik, dan betekend dit niet dat er geen isolatie aangebracht kan worden. Ook is deze isolatievorm een goedkope oplossing, is het snel aan te brengen.

In tegenstelling tot vloerisolatie is de energiebesparing bij bodemisolatie lager. Dit is zo omdat de vloerisolatie direct tegen de begane grond vloer aangebracht wordt en de bodemisolatie op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht.

De kosten van de isolatie van de bodem van de kruipruimte is dan ook lager dan de andere isolatiemaatregelen. De gemiddelde kosten van deze maatregel, bij een eengezinswoning, liggen tussen de €800,00 en €900,00.

Er zijn verschillende producten op de markt voor het isoleren van de bodem. Hierbij kunt u denken aan; Kalkkorrels, EPS- parels, schelpen en isolatiematrassen. Welk product het beste is voor de woning hangt af van de huidige situatie, uw wensen en de productkeuze van de adviseur.

Bij het isoleren van de kruipruimte is het noodzakelijk de kruipruimte te ventileren. Uiteraard hoeft u niet eens in de zoveel tijd met het luik open te gaan zitten, maar zorg dat er voldoende ventilatieroosters aanwezig zijn of worden aangebracht.