Wees de baas over je energie

Je energierekening is een groot onderdeel van je maandelijkse vaste lasten. Vaak zet je onbewust de wasmachine een keer extra aan, laat je een lampje branden of draai je de verwarming nog een tandje hoger. Dit kan allemaal een flinke invloed hebben op je energierekening en zorgen voor een stijging van je verbruik. Wees daarom de baas over je energie en verlaag je tarieven voor dat het te laat is.

Verlaag je tarieven

Door je tarieven te verlagen, kun je soms wel tot €300,- besparen op je energie. Dit kun je al realiseren binnen 5 minuten door middel van een energievergelijk. Je vergelijkt hiermee je huidige tarieven met de tarieven van meer dan 28 energieleveranciers in Nederland. Kun je besparen? Dan kun je direct een overstap maken. Je hoeft hiervoor zelf niets te regelen, wanneer je de aanvraag indient, zal de energievergelijker alles voor je in orde maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is je meterstanden doorgeven aan de leverancier. Je ontvangt vanzelf de eindnota en een bericht dat de levering is overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Zo bespaar je razend snel op je energie.

Hou er rekening mee dat mocht je willen overstappen er een overstapboete in rekening gebracht kan worden door het verbreken van je energiecontract. Gelukkig zijn er tegenwoordig energieleveranciers die deze boete voor je betalen. Zo heb jij hier dus geen kosten aan én kun je vroegtijdig overstappen naar een voordeligere leverancier. Prettig geregeld!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je energie te gaan vergelijken. Dit kan best een klus zijn als je 28 energieleveranciers naast elkaar moet zetten. Mocht je dit alsnog willen doen, let dan ook op de vastrechtkosten en de netbeheerkosten.

Bespaar op je energie

Wees de baas over je energie en start vandaag nog met besparen. Met 5 minuten van je tijd ben je zo al honderden euro’s per jaar goedkoper uit. Hiermee breng je niet alleen je energierekening omlaag maar ook nog eens je vaste lasten. Hierdoor heb je een besparing voor de lange termijn te pakken en ben je zeker van vaste lage tarieven voor je contract periode.